Sytyttävä Moa

Sytyttävä Moa

Kuluvan vuoden maaliskuussa Eda, Sulinama -järjestön indonesialainen työntekijä, vieraili Sana lapsille -hankkeessa Moan saarella. Kun kysytään näin jälkikäteen, mikä matkassa inspiroi, on lista pitkä:

“Minua inspiroi se, kuinka seurakunta oli avoin ja aidosti halukas tekemään pyhäkoulua lasten omalla kielellä. He halusivat myös käyttää (ja kääntää) pyhäkoulumateriaalia. Koko seurakunta oli sitoutunut tähän kaikkeen, mikä oli inspiroivaa. He ottivat minut vieraanakin hyvin avoimesti vastaan. 

Jo aikaisemmin Moalla pidettiin pyhäkoulua lapsille, mutta se oli indonesiaksi eikä mitään kunnollista opetusmateriaalia ollut saatavilla. Sen sijaan opettajilla oli vain joitakin ohjeita ja kaikki piti tehdä itse alusta alkaen. Nyt materiaalia tehdään yhdessä, jotta siitä saadaan lapsille sopiva niin kielellisesti kuin tehtävienkin suhteen. 

Vaikka opettajilla ei ole korkeaa koulutusta, he ovat innokkaita ja halukkaita kehittämään omaa työskentelyään. Heiltä löytyy paljon motivaatiota oppia. Edelleen yhteydenpito on haastavaa välimatkojen takia, mutta helpompaa kuin ennen – kiitos paremman internet-yhteyden. 

Ennen kaikkea aiemmin ehkä laiskasti pyhäkoulussa käyneet lapset tulevat nyt innoissaan paikalle. Se, että pyhäkoulussa on kiinnostavaa nähtävää ja tehtävää ymmärrettävällä kielellä saa heidät tulemaan paikalle. He osaavat nykyään myös laulaa ja ylistää moaksi. Totta kai myös se, että lapset ovat selvästi rohkeita rukoillessaan ääneen ja jopa toistensa puolesta, oli hienoa nähtävää.”