Seurakunta tarvitsee pyhäkoulua

Seurakunta tarvitsee pyhäkoulua

“En voisi kuvitella tulevaisuutta, jos ei ole pyhäkoulua. Seurakunnalla ei ole tulevaisuutta, jos lapsiin ei panosteta.”

Näin sanoi minulle Janti, nuorehko pyhäkoulutoiminnassa mukana oleva perheenäiti. Indonesialaisen Kalumpangissa asuvan Jantin sydämellä ovat lapset ja se, että he voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen. Hän kuitenkin huomauttaa pyhäkoululla olevan merkitystä myös koko seurakunnan kannalta.

Seurakunnan tulisi tarjota mielekästä tekemistä lapsille. Lasten tulisi saada oppia omalla kielellään, mutta myös minua ilahduttaisi ajatus, jossa lapsi voisi kokea seurakunnan kodiksi. Jos emme panosta lapsiin ja lapsityöhön, kuinka voimme olettaa, että lapset juurtuisivat seurakuntaan? Pitkät saarnat, erityisesti vieraalla kielellä, uuvuttavat.* Uuvuttavathan moiset helposti aikuisenkin.

Äidinkielisen pyhäkoulun avulla Sana tulee lapsille tutuksi ja kuten tämän hankkeen myötä olemme iloksemme saaneet huomata – lapset viihtyvät seurakunnassa ja oppivat mielellään.

Seurakunta kasvaa siis luonnollisesti lasten kasvaessa aikuiseksi. Totta kai on tunnustettava se tosiasia ettei jokainen lapsi niin sanotusti pysy seurakunnassa, mutta ainakin luonnolliselle kasvulle on mahdollisuus. Seurakunnan tulevaisuus on lapsissa. Seuraavassa sukupolvessa.

Sana lapsille, sillä sana kuuluu jokaiselle kielestä, kulttuurista, sukupuolesta ja iästä riippumatta.

Milka

*Useissa Indonesian vähemistökielisten alueilla olevissa seurakunnissa puhutaan maan valtakieltä, mitä alueella asuvat ihmiset eivät välttämättä osaa lainkaan.