Sana lapsille kiirii pienelle Moan saarelle

Sana lapsille kiirii pienelle Moan saarelle

Kauniit hiekkarannat, auringonpaistetta ja kirkas vesi. Ilma on kuuma, luonto  vehreä ja eläinkunta eksoottinen.

Moan saari on yksi Indonesian eteläisistä saarista. Sinne matkataan joko laivalla tai lentämällä. Ambonin saarelta, jossa yhteistyöjärjestömme Sulinaman toimisto sijaitsee, laivamatka kestää 24 tuntia. Siinä on jo seikkailun makua!

Moan saarella toimiva seurakunta otti syksyllä 2018 yhteyttä Sulinama-järjestöön, sillä he olivat kiinnostuneita äidinkielisestä oppimisesta. Koska äidinkielistä esikouluohjelmaa ei ollut tarjota, ehdotti Sulinaman johtaja, Johnny Tija, Kalumpangissa toimivan pyhäkoulun kaltaisen äidinkielisen pyhäkoulun aloittamista. Moankielistä Raamattua ei ole vielä käännetty, joten pyhäkoulussa lapset voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen omalla kielellään. Pyhäkoulu sisältää myös äidinkielistä lukutaito-opetusta. Seurakunta innostui tästä ja yhteinen matka alkoi.

Äidinkielistä pyhäkoulua tullaan toteuttamaan Moan saarella toimivan Indonesian Bethel-seurakunnan kanssa. Lapsia seurakunnassa on Sulinaman työntekijän Edan mukaan noin 50. Pyhäkoulu on yleensä Indonesiassa seurakunnan ainoa säännöllinen toiminta lapsille. “Toisinaan seurakunta, kuten kaikki seurakunnat, järjestää satunnaisesti muuta lapsityötä, esimerkiksi lomalla toimivan raamattukoulun”, kertovat Eda ja Fanny.

Sulinaman työntekijät ovat tavanneet Moa-seurakunnan pastoria ja erästä vanhimmiston jäsentä muutaman kerran esitelläkseen muun muassa Kalumpangissa käytettyä pyhäkoulumateriaalia. Seurakunta on jo muodostanut tiimin, jonka tehtävänä on kääntää pyhäkoulukertomukset indonesiasta moan kielelle. Joulukuussa 2018 Sana lapsille -hanke eteni konkreettisesti, kun kaksi Pattimuran yliopistossa opiskelevaa, seurakunnan käännöstiimiin kuuluvaa opiskelijaa kävivät Johnnyn, Edan ja muiden kanssa läpi, miten materiaalia tulee kääntää ja muokata heidän kielelleen ja heidän seurakuntansa tarpeisiin. Vielä on askeleita edessä tällä matkalla, mutta alku on ollut hyvä.

Uskomme, että tämä hänke on Jumalan johdattama. Jos haluat tukea hanketta ja sitä, että sana kiirii myös lapsille, käy osoitteessa www.sanalapsille.fi/lahjoita.