Rakennetaan ystävyyttä

Rakennetaan ystävyyttä

YSTÄVYYSPYHÄKOULU

Rukouskortti jääkaapin ovessa, toinen pyhäkoululuokan seinällä, kolmas Raamatun välissä. Tuttu näky varmasti monelle. Rukous on yksi tapa olla mukana lähetystyössä. Saamme siunata niin tuttuja lähetystyöntekijöitä kuin myös kaikkia muita ihmisiä lähellä ja kaukana, vaikka emme ehkä tuntisi heitä lainkaan.

Myös lapset voivat tehdä lähetystyötä. Arkailematta ja kainostelematta ihmisiä lähestyvät lapset ovatkin omassa elämässään parhaita välittämään Jumalan rakkautta toisille ihmisille. Eikös tässä kaikessa olekin kyse juuri siitä?
Aina aikuiset eivät kuitenkaan muista rohkaista lapsia siihen tai opastaa heitä lähetystyöhön. Kuitenkin jokainen voi ikään, paikkaan, ammattiin tai mihinkään muuhunkaan katsomatta olla mukana Jumalan valtakunnan työssä ja tehdä lähetystyötä niin naapurustossa kuin kauempanakin. Siihen lapsi tarvitsee kuitenkin aikuisen opastusta.

Ystävyyspyhäkoulun kautta eri pyhäkoulujen ja kerhojen välille Suomessa ja Indonesiassa voi syntyä jonkinlaista ystävyyttä. Sellaista, missä kaikki voivat olla mukana ja siunauksena toisilleen. Samalla lapset (ja miksi eivät aikuisetkin) saavat oppia lähetystyöstä monin eri tavoin.

Mistä tässä on siis kyse käytännössä?

Tänä syksynä alkava ystävyyspyhäkoulu on mahdollisuus niin suomalaisille kuin indonesialaisillekin pyhäkoululaisille osallistua raamatunkäännöstyöhön. Pyhäkouluille ja kerhoille on tarjolla opetusmateriaali, joka sisältää kaiken tarvittavan neljään pyhäkoulukertaan. Näiden materiaalien avulla syvennytään lähetystyöhön, erilaisiin kieliin ja kulttuureihin ja siihen, mihin meidät on kutsuttu. Tuttuja aiheita lähestytään lähetystyön näkökulmasta.

Pyhäkoulupaketti/materiaalipaketti

  • Miksi tehdään raamatunkäännöstyötä?
  • Jokainen on arvokas
  • Rakasta lähimmäistäsi
  • Antaminenkin on lähetystyötä

Lisäksi jokainen ystävyyspyhäkoulu saa rukouskortin, jotta pyhäkoululaiset voivat rukouksin muistaa toisen pyhäkoulun lapsia. Näin suomalaisten pyhäkoulujen lapset oppivat lähetystyöstä, kielten ja kulttuurien moninaisuudesta, ystävyydestä sekä siitä, että jokainen lapsikin voi tehdä lähetystyötä. 

Lähetystyö on ystävyyden rakentamista. Tule mukaan!

Tilaa maksuton pyhäkoulupaketti seurakuntasi pyhäkouluun tai kerhoon.