Palvelemista oppimassa

Palvelemista oppimassa

Dona on kuuliainen kymmenvuotias indonesialainen tyttö, jonka äidinkieli on moa. Vanhemmat kuvailevat Donaa kiltiksi ja ujoksi tytöksi, joka tarvitsee vanhempiaan – kuten kaikki muutkin lapset. 

Seurakunnassa ja pyhäkoulussa on Donan mielestä mukavaa, joten häntä ei aina tarvitse edes muistuttaa sunnuntaisin pyhäkoulusta. Dona puhuu ja ymmärtää sekä moaa että indonesiaa, joten oppiminen pyhäkoulussa on helppoa.

Moan kielelle on käännetty jo seitsemän Raamatun kertomusta ja näihin tehty opetusmateriaalit pyhäkoulua varten. Donalle on parhaiten mieleen jäänyt Jumalalle tottelematon Joona, joka joutui ison kalan vatsaan. 

Dona rukoilee päivittäin, mihin vanhemmat häntä rohkaisevatkin. “Pyhäkoulun myötä Dona ymmärtää enemmän Jumalasta, ja hän on alkanut myös palvella seurakunnassa”, kertovat vanhemmat. Lasten löytäessä seurakunnasta itselleen mielekästä tekemistä haluavat he todennäköisemmin itsekin olla mukana auttamassa.

Äidinkielisessä pyhäkoulussa lapsia rohkaistaan tutustumaan Jeesukseen paremmin ja autetaan heitä löytämään oma paikkansa Jumalan suuressa suunnitelmassa – oli se sitten kotona, töissä, seurakunnassa tai vaikkapa maan äärissä.

Jos haluat saada neljästi vuodessa uutiskirjeen Sana lapsille -hankkeesta, klikkaa tästä.