Ystävyyspyhiksen koordinaattorit esittäytyvät

Ystävyyspyhiksen koordinaattorit esittäytyvät

Tutustutaan! Me olemme Hanna ja Markus Lehtinen. Asumme viisivuotiaan poikamme kanssa Pietarsaaressa eli pienessä mutta monikielisessä kaupungissa Suomen länsirannikolla. Pohjalaisuuden ohella Markusta kuvaavat määritelmät tietotekniikan insinööri, muusikko sekä veli kahdelletoista sisarukselle. Hanna puolestaan on myös kotiäiti, sijaissisko ja sairaanhoitaja.

Sekä yhdessä että yksilöinä toivomme kuitenkin voivamme määritellä itsemme ennen kaikkea Jeesuksen seuraajiksi. 

Olemme luvanneet, että Jumala saa johdattaa elämäämme niin kuin parhaaksi näkee – itse antamansa lähetyskäskyn huomioiden. Tähän mennessä olemme tehneet kotiseurakunnassamme muun muassa lapsi- ja nuorisotyötä. Yhdessä olemme myös kulkeneet useasta eri kulttuuritaustasta tulevien ystäviemme rinnalla, ja tällä hetkellä opiskelemme muiden toimiemme ohella soveltavaa kielitiedettä raamatunkäännöstyötä varten.

Nyt vuoden vaihteessa aloimme koordinoida ystävyyspyhäkoulutoimintaa, jota Wycliffe raamatunkääntäjät mahdollistaa yhdessä indonesialaisen Yayasan Sulinama -järjestön kanssa Sana lapsille -hankkeeseen liittyen.

Ensimmäiset indonesialaiset ystävyyspyhikset sijoittuvat Kalumpang-yhteisön keskuuteen. Yhteisön jäsenet kääntävät parhaillaan Uutta testamenttia omalle kielelleen. Parin vuoden ajan paikallisen seurakunnan pyhäkoulutoiminta on niin ikään sisältänyt äidinkielisen lukutaidon opettamista sekä omalla kielellä laulamista, jotta lapsilla olisi valmiuksia sekä kiinnostusta Jumalan sanaa kohtaan sen valmistuessa. Lapset itse ovat ottaneet äidinkielisen pyhäkoulun vastaan innokkaasti – eli saapumalla sunnuntaisin aamukuudelta odottamaan tuntia myöhemmin alkavaa pyhistä!

Kalumpangilaislapset sekä pyhäkoulunopettajat suhtautuvat innokkaasti myös ystävyyteen suomalaisten lapsiryhmien kanssa. 

Ystävyyspyhäkoulu onkin mahtava mahdollisuus – niin indonesialais- kuin suomalaislapsille – osallistua lähetystyöhön sekä oppia samalla erilaisuudesta, ystävyydestä ja toisesta kulttuurista. Jos Herra suo, jatkossa ystävyyssuhteita kasvaa myös muiden yhteisöjen välille. Oma roolimme ystävyyspyhiksen koordinaattoreina keskittyy yhteydenpitämisen mahdollistamiseen. Koska käytännössä ystävyys toteutuu ensisijaisesti molemminpuolisena esirukouksena, avustamme ystävyyspyhäkouluja vaihtamaan keskenään rukouskortteja. Erikseen toivottaessa voimme lisäksi järjestää viestiyhteyden ystävysten välille esimerkiksi kuulumisten, kuvien, äänitiedostojen tai videoiden jakamiseksi. 

Mikäli teidänkin pyhäkoulunne, lapsikuoronne tai kerhonne tahtoisi olla ystävänä Kalumpangin pyhäkoululaisille, ilmoittautukaa rohkeasti mukaan. Voitte myös ottaa vapaasti yhteyttä meihin: etunimi.sukunimi@wycliffe.fi. Keskustelemme mielellämme ystävyyspyhistoimintaan valmistautumisesta sekä sen toteutumisesta joko sähköpostitse, puhelimitse tai vaikkapa videopuhelun välityksellä. Rukoillaan yhdessä, että Taivaan Isä siunaa jokaista ystävyyspyhäkouluun osallistuvaa lasta ja vastuullista sekä toiminnan myötä syntyvää yhteyttä!

Hanna ja Markus Lehtinen