Ester, rohkea kuningatar

Ester, rohkea kuningatar

Sana lapsille -projektissa kalumpanginkielisen yhteisön lapset pääsevät pyhäkouluun ensimmäistä kertaa omalla kielellään, voivat oppia Jumalasta ja lisäksi heidän taitonsa kehittyvät monien erilaisten aktiviteettien avulla. Näitä aktiviteetteja tarvitsee kokeilla, jotta tiedetään toimivatko ne, jotta voidaan rakentaa mahdollisimman toimiva pyhäkoulumateriaali.

”Yksi tarinoista ja pyhäkoulumateriaaleista, jota olemme testanneet jo ennen viimeisiä muokkauksia on Kuningatar Ester. Tämä tarina on hyvä esimerkki rohkeudesta puolustaa jotakin, mihin uskoo.

Usein tarinan rinnalla on pyhäkoulussa useampia aktiviteetteja. Meillä on [esimerkiksi] nukketeatteri Kuningatar Esteristä, jota kutsumme nimellä “wayang” kuningattaren kruunun mukaan. Lisäksi meillä on sokkelo-tehtävä, jossa kuningattaren kruunu pitää etsiä löytämällä oikea tie.

Kun Charlie, pastorin vaimo ja pyhäkoulun opettaja, totesi heidän käyttäneen tätä aktiviteettia, kysyin miten se oli mennyt. Ajattelin, että se voisi olla heille vaikea tehtävä, joten olin hieman huolestunut.

Hän kertoi kokeilleensa kyseistä tehtävää 4-6 -vuotiaiden lasten kanssa. Heitä oli viisi. Ensimmäisenä tehtävän suoritti tyttö nimeltä Imanuela. Seuraavaksi tehtävän valmiiksi sai Alogia ja sitten Hezron (kuvassa). Kaksi muuta lasta olivat niin hämmentyneitä, että eivät saaneet tehtävää lainkaan valmiiksi.

Kiitän Jumalaa tästä tuloksesta. Kerroin olleeni huolestunut, mutta Charlie sanoi, että kunhan vain kertoo selkeät ohjeet lapset ymmärtävät tehtävän.” – Fanni, projektin vastaava.

Tästä on hyvä jatkaa.